Annával készült

Baconos-ricottás quiche

2018. április 08. - annavalkeszult

Az egyik legjobb, leggyorsabb, legjobban variálható étel a quiche, Szuper vendégváró, nem kell sok időt készülődni, mégis nagy elismeréssel jár. A quiche-t mindenki szereti. A tésztát előző este be lehet gyúrni, a hűtőben kitűnően elvan. Reggel csak kinyújtjuk, beletesszük a piteformába és mehet is rá a töltelék, amit mindenki a saját szája íze szerint variálhat. 

unnamed_3_2.jpg

Az én verziómban az alábbi hozzávalók vannak:

A tészta
300 g liszt
240 g hideg vaj
0,6 ml hideg víz
csapott kk. só

A töltelék:
5 db tojás
250 g ricotta
250 g apróra vágott bacon szalonna
1 csokor petrezselyem
Fél- fél piros/ zöld/ sárga paprika
200 g cheddar sajt
3 ek, kukorica
só, bors

A tésztához a lisztbe belekeverjük a sót és hozzáadjuk a kockára vágott vajat. Kézzel összegyúrjuk. Végül hozzáadjuk a vizet. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük minimum fél órára. A tészta háromnegyedét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a nyújtófára feltekert tésztát óvatosan a piteformába helyezzük. Szépen elegyengetjük és 200 fokon 15 percig elősütjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a félkész pitére öntjük, és a maradék tésztából rácsozást készítünk a tetejére. 180 fokpn 40-45 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr9913817306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása