Az egyik legjobb, leggyorsabb, legjobban variálható étel a quiche, Szuper vendégváró, nem kell sok időt készülődni, mégis nagy elismeréssel jár. A quiche-t mindenki szereti. A tésztát előző este be lehet gyúrni, a hűtőben kitűnően elvan. Reggel csak kinyújtjuk, beletesszük a piteformába és mehet is rá a töltelék, amit mindenki a saját szája íze szerint variálhat.
Az én verziómban az alábbi hozzávalók vannak:
A tészta
300 g liszt
240 g hideg vaj
0,6 ml hideg víz
csapott kk. só
A töltelék:
5 db tojás
250 g ricotta
250 g apróra vágott bacon szalonna
1 csokor petrezselyem
Fél- fél piros/ zöld/ sárga paprika
200 g cheddar sajt
3 ek, kukorica
só, bors
A tésztához a lisztbe belekeverjük a sót és hozzáadjuk a kockára vágott vajat. Kézzel összegyúrjuk. Végül hozzáadjuk a vizet. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük minimum fél órára. A tészta háromnegyedét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a nyújtófára feltekert tésztát óvatosan a piteformába helyezzük. Szépen elegyengetjük és 200 fokon 15 percig elősütjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a félkész pitére öntjük, és a maradék tésztából rácsozást készítünk a tetejére. 180 fokpn 40-45 percig sütjük.