Gyereknap volt, Anna kívánt egyet, én pedig megcsináltam. Én elkészítettem, Anna díszítette.
Egy éjszakát a hűtőben kell pihentetni, hogy összeálljanak az ízek. Mi ezt nem vártuk meg, hanem azonnal rámozdultunk.
Hozzávalók:
3 tojás
1 tk. vanília aroma
1/2 csomag (20 g) vanília pudingpor
300 ml tej
40 g porcukor
250 g mascarpone
150 g fehér csoki
1 ek.. vaj
24 db babapiskóta (de a tál formájától függ)
4-5 ek. málnalekvár
2 doboz málna
Elkészítés:
A tojás sárgájából, a pudingporból, tejből, cukorból és a vanília aromából pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit a vajjal és hozzákeverjük a mascarponét, majd a kihűlt krémbe keverjük. A tojás fehérjét habbá verjük és összeforgatjuk a krémmel. Nagy tálba rétegezzük, először a meleg tejbe áztatott babapiskóták, majd a lekvár és a krém. ezt annyiszor ismételjük, amíg el nem fogy minden. A tetejére krém kerüljön. Feldíszítjük málnával és jó esetben hagyjuk egy éjszakát a hűtőben.