Annával készült

Aranygaluska

2020. május 04. - annavalkeszult

Megosztom veletek a családi titkot. Anyósom aranygaluskája verhetetlen; és úgy éreztem felnőttem a feladathoz, és én is megpróbálkozom vele, hogy örömet szerezzek a családnak, de elsősorban a férjemnek, akinek ez a kedvence. Büszke voltam magamra, mert hibátlan lett, és a szakértők is egyetértettek ebben. 
Be kell látnom nincs ennél finomabb recept.

unnamed_4_2.jpg

Hozzávalók:
1 kg liszt
20 g olvasztott vaj
1/2 l tej
1 tojás
50 g élesztő
120 g porcukor
250 g darált dió
3 ek. cukrozatlan kakaópor
6 ek porcukor
1 zacskó vanília puding

Elkészítés:
A liszthez hozzáadom a langyos tejet és az összemorzsolt élesztőt, majd mehet hozzá a cukor és a tojás. A legvégén csorgatom hozzá az olvasztott vajat. Mehet dagasztógépbe, ami jól alaposan kidolgozza a tésztát, amit 40 percig kelesztek. nekem akkora lett, hogy kidagadt az edényből. Miközben kel a tészta összekeverem a darált diót, a kakaóport és a cukrot és félreteszem. Ha megkelt a tészta egy lisztezett deszkára borítjuk és óvatosan kinyújtjuk. Úgy, mint egy fánk tésztát. Inkább szétlapogatjuk, nem kell nagyon vékonyra nyújtani. Kikenünk vajjal és liszttel egy nagy tortaformát, de jó bármilyen magas falú tepsi, vagy egy nagy kuglófforma. Nagy adag lesz és a sütőben még nőni fog. Úgyhogy ha elkészítitek ezt az adagot, akkor a legnagyobb tálat vegyétek elő. Egy pici pogácsa szaggatóval pogácsákat szúrunk ki, mielőtt beletennénk a formába mindkét oldalát megforgatjuk tejbe. Egy sor tészta, egy sor kakaós dió. Az utolsó sorra már nem kell a dió. Mielőtt betennénk a sütőbe megkenjük a tetejét tejjel és mehet 180 fokra 35-40 percre. Folyamatosan nézegessük, és csináljunk tűpróbát. Ha úgy látjátok kezd égni a teteje, akkor takarjátok le alufóliával egy kis időre. A vanília öntet elmaradhatatlan, én bevallom zacskós pudingból csináltam, de sokkal több tejjel, mint a zacskón van, hogy jó folyós legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr8715660624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása