Annával készült

Csúsztatott palacsinta

2020. június 01. - annavalkeszult

Anna mindent mákkal enne, ezért a csúsztatott palacsintát és ezzel kérte. Mi maradtunk a diós tölteléknél, sőt nem is akármilyen töltelék volt kéznél, hanem az aranygaluskából megmaradt kakaós- diós finomság.

img-1823.jpg

img-1825.jpg

Hozzávalók:
180 g liszt
360 ml tej
3 tojás
Csipet só
1 kk. kristálycukor
2 ek. olaj
A máktöltelékhez: mák és porcukor.
A diótöltelékhez: darált dió, porcukor és cukrozatlan kakaópor
Baracklekvár

Elkészítése:
A tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, tejjel és a sóval. Apránként adagoljuk hozzá a lisztet, majd a keverékbe öntjük az olajat. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan hozzákanalazzuk a tésztához. Ha szépen elkevertük kezdődhet a sütés. A serpenyőt kicsit kiolajozzuk és a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, a másik kicsit remegős marad. A tányérra a sült felével tesszük és rákanalazzuk a baracklekvárt, majd bőven megszórjuk mindegyik palacsintát dióval, vagy mákkal, attól függ mit szerettek. Az utolsó palacsinta a "sületlen" felével lefelé kerül a torta tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr6815733016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása