Anna mindent mákkal enne, ezért a csúsztatott palacsintát és ezzel kérte. Mi maradtunk a diós tölteléknél, sőt nem is akármilyen töltelék volt kéznél, hanem az aranygaluskából megmaradt kakaós- diós finomság.
Hozzávalók:
180 g liszt
360 ml tej
3 tojás
Csipet só
1 kk. kristálycukor
2 ek. olaj
A máktöltelékhez: mák és porcukor.
A diótöltelékhez: darált dió, porcukor és cukrozatlan kakaópor
Baracklekvár
Elkészítése:
A tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, tejjel és a sóval. Apránként adagoljuk hozzá a lisztet, majd a keverékbe öntjük az olajat. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan hozzákanalazzuk a tésztához. Ha szépen elkevertük kezdődhet a sütés. A serpenyőt kicsit kiolajozzuk és a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, a másik kicsit remegős marad. A tányérra a sült felével tesszük és rákanalazzuk a baracklekvárt, majd bőven megszórjuk mindegyik palacsintát dióval, vagy mákkal, attól függ mit szerettek. Az utolsó palacsinta a "sületlen" felével lefelé kerül a torta tetejére.