Annával készült

Rozetta fánk

2020. május 22. - annavalkeszult

Emlékeztek a rózsafánk kísérletemre? Az nem nagyon akart sikerülni, de ez most tökéletes lett. A nehézség az, hogy kell hozzá a speciális eszköz. Mi a bolhapiacon jutottunk hozzá, és mostanáig türelmesen várta, hogy teljesítse küldetését.

unnamed_41.jpg
Hozzávalók (kb. 30 db)
2 tojás 
1 ek. porcukor
170 g liszt
240 ml tej
1 tk. vanília aroma
csipet só
Étolaj a sütéshez

Elkészítés:
A tojást a cukrot és a sót alaposan összekeverjük, majd mehet hozzá a liszt, tej és a vanília aroma. Csomómentesre keverjük. Egy sűrű palacsinta tésztát kell kapnunk.
Az olajat forróra felmelegítjük és 2 percre belemártjuk a vasat. Alaposan lecsöpögtetjük és félig belemártjuk a tésztába, majd azonnal bele a forró olajba 30 mp.-ig, Papírtörlőn lecsepegtetjük és egy villa segítségével lehúzzuk a vasról.
1 percig megint melegítjük a vasat, és belemártjuk a tésztába újra 30 mp.- ig, majd csepegtetés után, lehúzzuk a vasról. Ezt ismételjük, amíg el nem fogy a tészta. Alaposan megcukrozzuk és simán vagy lekvárral kínáljuk.




A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr4015709710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása