Ettem már barackos-, szilvás-, mogyorókrémes-, epres-, túrós-, és gőzgombócot is ,de tejbegrízes gombócot még nem. De mióta megkóstoltam, benne van az első háromba. Szuper egyszerű és mindenki falta a családban.
Hozzávalók:
120 g búzadara
400 ml tej
30 porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
40 g vaj
Forgatáshoz: cukrozott mák (Jó sok)
Vanília sodóhoz:
300 ml tej
2 tojás sárgája
1 púpozott ek. étkezési keményítő
2 tk vanília aroma
Elkészítése:
A búzadarából, tejből ,porcukorból, vaníliás cukorból egy sűrű tejbegrízt készítünk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat. Hagyjuk teljesen kihűlni. Addig elkészítjük a vanília sodót. A hozzávalókat folyamatos kevergetés mellett összefőzzük lágy puding állagúvá. Mikor a grízmassza megszilárdul, fagyis kanállal gombócokat szedünk ki belőle, megforgatjuk a cukrozott mákba és meleg vaníliaöntettel tálaljuk.