Annával készült

Mákos tejbegríz gombóc

2020. május 08. - annavalkeszult

Ettem már barackos-, szilvás-, mogyorókrémes-, epres-, túrós-, és gőzgombócot is ,de tejbegrízes gombócot még nem. De mióta megkóstoltam, benne van az első háromba. Szuper egyszerű és mindenki falta a családban.

img-1412.jpg

img-1413.jpg

Hozzávalók:
120 g búzadara
400 ml tej
30 porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
40 g vaj
Forgatáshoz: cukrozott mák (Jó sok)

Vanília sodóhoz:
300 ml tej
2 tojás sárgája
1 púpozott ek. étkezési keményítő
2 tk vanília aroma

Elkészítése:
A búzadarából, tejből ,porcukorból, vaníliás cukorból egy sűrű tejbegrízt készítünk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat. Hagyjuk teljesen kihűlni. Addig elkészítjük a vanília sodót. A hozzávalókat folyamatos kevergetés mellett összefőzzük lágy puding állagúvá. Mikor a grízmassza megszilárdul, fagyis kanállal gombócokat szedünk ki belőle, megforgatjuk a cukrozott mákba és meleg vaníliaöntettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr9715672610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása