Anna még mindig beteg, és ilyenkor a kívánságok is érkeznek szép számmal. Hiába töltöttem meg a hűtőt minden finomsággal, semmi nem volt elég tetszetős, inkább megfogalmazta a saját elképzeléseit, az ételeket illetően. Humuszt és falafelt, valamint pizzát kért. Mivel az utóbbi lényegesen kevesebb előkészülettel jár, így az lett.
Pizzát sütni nem igényel nagy szakértelmet, de tapasztalatból tudom mondani, hogy jó receptet kifejleszteni nem egyszerű. Én sokat kipróbáltam, kísérleteztem, míg megalkottam a mostani tésztát, ami több éve bevált recept a családban.
A humusz és a falafel holnap jön!
Hozzávalók:
500 g liszt
1 kk cukor
25 g élesztő
2 dl langyos víz
2 tk só
2 tojás
80 g lágy margarin
1 tk bazsalikom; 1 tk oregánó
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba szitáljuk, 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a liszthez öntjük. Nem keverjük el teljesen csak picit hozzáforgatjuk a lisztet. Konyharuhával letakarva 10 percig kelesztjük.
1 dl langyos vízbe elkeverjük a sót és a 2 tojást, majd a margarinnal és a fűszerekkel együtt a lisztes részhez keverjük, és összedolgozzuk. Lágy, fényes tésztát kell kapnunk. Letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Ebből a mennyiségből 3 db 28 cm-es pizza lesz.
A paradicsomszószt mindig friss paradicsom és paradicsom püré keverékéből készítem, fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal.
A feltéteket mindenki kedvére variálhatja.