Annával készült

Krumplis nudli

2020. március 24. - annavalkeszult

Ismét egy nagyon jó módja a krumpli felhasználásának. Imádjuk a nudlit. Lehet enni mákkal, prézlivel, tejszínes szósszal, paradicsommártással stb.
Nagy meló volt ezt a nagy adagot elkészíteni. Összegyúrni, felvagdosni, megfőzni, porciózni és fagyasztani. De megérte, mert most van 6 adag étel 3 főnek. Fontos, hogy fagyasztás előtt meg kell főzni a nudlit.

img-0659.jpg

Hozzávalók ekkora adaghoz:
2 kg krumpli (héj nélkül mérem)
1 kg liszt
4 tojás
4 kk. só
4 kk. kristálycukor
12 ek vaj


Elkészítése:
A krumplit megfőzzük és még melegen összetörjük. Nekem aprítógépem van, amibe püré állagúvá dolgoztam. Hozzáadom a többi alapanyagot, összegyúrom és lisztezett deszkán apránként formára szabdalgatom. Sós vízben addig főzöm, amíg a víz felszínére jönnek a nudlik. Megvárom amíg kihűl, és zacskóba, vagy dobozva kiporciózom és mehet a fagyasztóba.

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr8315553794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása