Volt itthon datolya, csoki, marcipán. Volt egy kis időm és kísérletező kedvem, így készült el ez az ütős kis cucc.
Csak úgy.
Hozzávalók:
200 g datolya
rum
40 g darált dió
1 ek. kókuszreszelék
100 g marcipánmassza
150 g olvasztott csoki + minimális fehér csoki a díszítésnek
A datolyát pár órára, vagy akár éjszakára beáztatom annyi rumba, hogy ellepje. Aprítógépbe teszem, és összepépesítem. Hozzáadom a diót és a kókuszt, jól összedolgozom és kisebb dió nagyságú gombócokat formázok. A gombócokat bevonom egy kevés marcipánnal és hideg helyen pihentetem min. 1 órát. A csokit vízgőz felett felolvasztom és egyenként belemártom a gombócokat. Sütőpapírral letakart tálcára rakom őket, és 1-2 órát ismét hideg helyre teszem. Ha megdermedt, mehet rá a fehér csoki spinnelés.