Annával készült

Datolyás golyók

2018. február 22. - annavalkeszult

Volt itthon datolya, csoki, marcipán. Volt egy kis időm és kísérletező kedvem, így készült el ez az ütős kis cucc. 
Csak úgy.

097aac47-8a47-4685-a88b-5e5cd720d27c.jpg

Hozzávalók: 
200 g datolya 
rum
40 g darált dió
1 ek. kókuszreszelék
100 g marcipánmassza
150 g olvasztott csoki + minimális fehér csoki a díszítésnek

A datolyát pár órára, vagy akár éjszakára beáztatom annyi rumba, hogy ellepje. Aprítógépbe teszem, és összepépesítem. Hozzáadom a diót és a kókuszt, jól összedolgozom és kisebb dió nagyságú gombócokat formázok. A gombócokat bevonom egy kevés marcipánnal és hideg helyen pihentetem min. 1 órát. A csokit vízgőz felett felolvasztom és egyenként belemártom a gombócokat. Sütőpapírral letakart tálcára rakom őket, és 1-2 órát ismét hideg helyre teszem. Ha megdermedt, mehet rá a fehér csoki spinnelés. 

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr7913684940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása