Ezt a nevet adtam ennek a tortának, mert szerintem megérdemli, nálam most ő a Királynő. Nem egy szeletet eszünk, rögtön kettő kell belőle, és csak egy kis önuralom árán nem vágom le a harmadik szeletet. Egy nagyon kedves barátnőm sütötte egyszer, és azonnal elküldte a receptet. Ez kb. egy éve volt, azóta őrizgetem, pedig jobban jártunk volna ha már hamarabb megsütöm, bár a csípő körméretnek tuti nem tesz jót.
Hozzávalók 26cm-es tortaformához:
4 db tojásfehérje
75 g kókuszreszelék
75 g darált mandula
75 g apróra vágott csoki
250 g porcukor
Csipet só
500 g habtejszín
1 zacskó zselatin fix
1 zacskó vaníliás cukor
Díszítéshez eper vagy málna és egy lime
Kemény habbá verem a tojásfehérjéket a porcukorral és a sóval. Óvatosan hozzáforgatom a mandulás, kókuszos, csokis keveréket és egy 26 cm-es kapcsos tortaformába öntöm, majd 175 fokon 45 percig sütöm. A sütőben hagyom kihűlni, úgy, hogy egy fakanállal kitámasztom a sütőajtót. Ha teljesen kihűlt kemény habbá verem a habtejszínt, és mikor már majdnem készen van, hozzáadom a zselatin fixet és a vaníliás cukrot, és keverek rajta a géppel egy keveset. A kész habot ráöntöm a kihűlt tésztára és hideg helyen pihentetem egy éjszakát. Ha nem bírtok magatokkal, akkor 5-6 óra is elég, de egy éjszaka alatt érik össze rendesen. Eperrel vagy málnával díszítem, és ráreszelek egy lime héját.