Annával készült

Táblás csokoládé

2020. április 08. - annavalkeszult

Már több hete itthon vagyunk és próbálok újabb és újabb programokat, elfoglaltságokat kitalálni a gyereknek. Szerencsére jól el tudja magát foglalni egyedül is, de azért nem árt néha valami kézműveskedés, alkotás sem.
A táblás csoki gyártás nagy népszerűségnek örvendett, egyből segítőre találtam Annában.
Nekem van egy szilikon 3 tálcás táblaformám, de ha az nincs otthon, akkor egy sima sütőpapírra is ki lehet önteni az olvadt csokit, és ha megszilárdult lehet darabolni.

92098693_10214659535555047_8553822511270199296_n.jpg
Hozzávalók:
4 tábla csoki (de lehet bármennyi)
Különböző feltétek, amik otthon vannak és amit szeret a gyerek.

Felnőtteknek érdemes kipróbálni a narancshéjjal és chillivel megszórt változatot. De ajánlani tudom a mandula/dió, aszalt áfonya/ barack kombinációt is.

Elkészítése:
A csoki háromnegyedét vízgőz felett felolvasztjuk. Ha teljesen homogén, akkor levesszük a tűzről és visszahűtjük 31-33 fokra. Ezt új érjük el, hogy beletesszük a megmaradt csoki kockákat, és addig keverjük, míg az is teljesen elolvad.
A formába vagy a sütőpapírra öntjük. Az utóbbi verziónál spatulát használunk, és azzal elsimítjuk, majd megszórjuk a feltétekkel. Mikor megszilárdul ehetjük is.

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr10015599132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása