Újra elkezdtem dolgozni, így sajnos visszasírom azokat a napokat, amikor ráértem mindig valami újat kitalálni, elkészíteni és megetetni a körülöttem lévőkkel.
De ne csüggedjünk, sütni kell, nincs megállás, mert nincs olyan dolog, ami elvehetné az időt attól a tevékenységtől, ami ennyi embernek okoz örömet és termel sok-sok boldogsághormont.
És én nem tudnék sütik nélkül élni!
A pohárkrém egyszerű, gyors, gyerekbarát, sokféleképpen variálható és minden alkalomkor szívesen esszük.
Vaníliás pohárkrém (6 adag)
600 ml tej
60 g vaníliás pudingpor
50 g kristálycukor
250 g habtejszín
1 zacskó vaníliás cukor
250 g eper (de bármennyi lehet, ki mennyire szereti)
2 ek. kristálycukor
2 cl pálinka (ha valaki a gyerek miatt ki szeretné hagyni, nyugodtan tegye meg, de elfő
bazsalikom
Az epret a pálinkával és a 2 ek. cukorral felfőzzük. Ha megpuhult az eper hozzáadjuk a bazsalikomot, kicsit kevergetjük, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet: A pudingot elkeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és 1 dl tejjel. Lábosba tesszük a többi tejet felmelegíteni. Nem várjuk meg, hogy felforrjon, és hozzáöntjük a kikevert pudingot. Addig keverjük, amíg szép, csomómentes pudingot nem kapunk. egy tálcára terítjük és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt egy tálba kanalazzuk és kézi habverővel simára keverjük.Felverjük a habtejszínt és a kettőt óvatosan összekeverjük. Poharakba adagoljuk előbb az epret, majd a krémet. Ha szeretnénk,gyümölccsel díszíthetjük,