Annával készült

Krumplis lángos

2020. március 24. - annavalkeszult

Ha sok krumplit halmoztatok fel, akkor ez az egyik legjobb megoldás, hogy elfogyjon. A hűtőbe is eláll, sőt még le is lehet fagyasztani a nyers tésztát.

img-0709.jpg

img-0710.jpg

Hozzávalók:
500 g krumpli
1.25 dl tej
25 g élesztő
1 tk. kristálycukor
500 g liszt
1 tk. só
20 g vaj

Elkészítése:
A krumplit sós vízben megfőzünk, mikor kihűl összetörjük. A langyos tejbe az élesztőt egy tk. cukorral felfuttatjuk.
A lisztet, sót, es a vajat összedogozzuk, hozzáadjuk a krumplit. 40 percig kelesztjük. Olajos kézzel gombócokat készítünk, széthúzogatjuk és 2 perc alatt kisütjük darabját. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr9415553754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása