Hétvégi kiruccanáson voltunk, de alig vártuk, hogy hazaérjünk Annához. Ma este időm és kedvem is volt többféle finomságot készíteni. Én tudtam, hogy mit ennék, a férjem annyit mondott lepjem meg valamivel.
Ananászos csirkesaláta és sült fetás zöldség készült.
Hozzávalók a csirkesalátához:
500 g csirkemellfilé
1 doboz konzerv ananász
1 fél doboz kukoricakonzerv
1 nagy doboz tejföl
3 púpozott ek. majonéz
1 tk. mustár
Fél citrom leve
só, bors, petrezselyem
A csirkét apróra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. Ha kihűlt összekeverem a többi hozzávalóval és már ehetjük is.
Hozzávalók a sült fetás zöldséghez:
1 db vöröshagyma
2 db cékla
2 db cukkini
1 db paradicsom
2 db sárgarépa
200 g fetasajt
só, bors, bazsalikom, kakukkfű
Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, és elhelyezzük a vékonyan felkarikázott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a fetasajtot és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokon sütjük 30 percig, majd kivesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, átforgatjuk, kicsit fűszerezzük és tovább sütjük, amíg teljesen meg nem puhul. Én krémsajtos toast kenyérre halmoztam, meglocsoltam olívaolajjal és megszórtam friss őrölt borssal.