Itt a jó idő, és ha tehetjük esténként sütögetünk. A húsihoz nagyon jól passzolnak a házi készítésű savanyúságok. Sokáig eltartható, nagyon finom, és ha magunk készítjük még jobban is esik. A ,mennyiségek természetesen arányosan növelhetők
Céklasaláta:
Hozzávalók:
4 db nagy cékla
1 dl 10%-os ecet
80 g kristálycukor
2 tk. só
Elkészítés:
A céklát meghámozzuk, megmossuk, és 1-1/2 1 órán keresztül puhára főzzük, majd vékonyan felszeleteljük. 800 ml vizet felforralok, hozzáadom az ecetet, a cukrot és a sót. Ráöntöm a felszeletel céklára, és megvárom, hogy kihűljön.
Savanyított lilahagyma:
Hozzávalók:
4 db nagy lilahagyma
3 dl 10%-os ecet
1 tk. szemes bors
4 db babérlevél
2 tk. kristálycukor
1 tk. só
Elkészítés:
A hagymákat meghámozom és felkarikázom. 600 ml vizet felforralok, ha felforrt leveszem a tűzről, hozzáadom az ecetet, a borsot, babérlevelet, a cukrot és a sót. Ezt ráöntöm a felkarikázott hagymákra, megvárom, amíg kihűl és már fogyasztható is.