Annával készült

Savanyúságok

2020. május 01. - annavalkeszult

Itt a jó idő, és ha tehetjük esténként sütögetünk. A húsihoz nagyon jól passzolnak a házi készítésű savanyúságok. Sokáig eltartható, nagyon finom, és ha magunk készítjük még jobban is esik. A ,mennyiségek természetesen arányosan növelhetők

img-1307.jpg

img-1305.jpg

Céklasaláta:

Hozzávalók:
4 db nagy cékla
1 dl 10%-os ecet
80 g kristálycukor
2 tk. só

Elkészítés:
A céklát meghámozzuk, megmossuk, és 1-1/2 1 órán keresztül puhára főzzük, majd vékonyan felszeleteljük. 800 ml vizet felforralok, hozzáadom az ecetet, a cukrot és a sót. Ráöntöm a felszeletel céklára, és megvárom, hogy kihűljön.

Savanyított lilahagyma:

Hozzávalók:
4 db nagy lilahagyma
3 dl 10%-os ecet
1 tk. szemes bors
4 db babérlevél
2 tk. kristálycukor
1 tk. só

Elkészítés:
A hagymákat meghámozom és felkarikázom. 600 ml vizet felforralok, ha felforrt leveszem a tűzről, hozzáadom az ecetet, a borsot, babérlevelet, a cukrot és a sót. Ezt ráöntöm a felkarikázott hagymákra, megvárom, amíg kihűl és már fogyasztható is.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr4815651676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása