Ez az a desszert, amit mindenki el tud készíteni, de tényleg. Azt is ki merem jelenteni, hogy a nők nagy hányada készített már Tiramisut, ha vendégek jöttek, vagy szimpla kedvességből valakinek.
Nem mondanám, hogy elronthatatlan, ettem már olyat, ami száraz volt, nem volt benne elég krém. De az tuti, hogy az időhiányban szenvedőknek az ideális desszert, mert 15 perc alatt elkészíthető. A többi a hűtő dolga.
Az alkoholtartalma és a nyers tojás miatt ebből csak a felnőttek kaptak. Bevallom én még nem adtam Annának Tiramisut főleg a tojás miatt. Próbáltam tojás mentesen is készíteni, de nem lett az igazi.
Hozzávalók:
Babapiskóta, mindig annyi, amennyi a választott tálban két rétegben elfér. Nálam mindig van otthon egy csomag, csak veszek belőle, amennyi kell.
500 g Mascarpone
4 egész tojás
125 g habtejszín
2 dl híg főzött kávé
100 g porcukor
4 cl rum, likőr, Whiskey, ki melyiket részesíti előnyben. Én ezt Bailey's-el készítettem
cukrozatlan kakaópor a szóráshoz
Lehet a Mascarpone-ba Nutellát keverni, de akkor kevesebb cukrot használjatok. Én sokszor csempésztem gyümölcsöket a rétegek közé (eper, málna, barack)
Elkészítés:
A mascarponét kézi robotgéppel összekeverem a tojás sárgájával és a porcukorral. (Ha tesztek bele Nutellát, akkor keverjétek azt is hozzá) Egy másik tálba habosra keverem a tojásfehérjét. Egy harmadikba felverem a habtejszínt. Összeöntöm a három krémet, és elkezdem lerakni a piskótát. A langyos kávét és az alkoholt összekeverem egy akkora átmérőjű tányérban vagy tálba, amibe kényelmesen tudom őket mártogatni. Egy réteg piskóta egy réteg krém, ezt még egyszer megismétlem, hogy a krém kerüljön a tetejére. Bőven megszórom cukrozatlan kakaóporral. A legjobb, ha egy éjszakán át tudjuk pihentetni a hűtőben.