Annával készült

Forralt boros szelet

2018. október 15. - annavalkeszult

Tegnap egy szülinapra mentünk, és gondoltam kétféle sütit viszek. Legyen egy izgalmas vörösboros szelet a nagyoknak és óriás, csupa csokis keksz a kicsiknek.

fff.jpg

Vörösboros szelet

250 g puha vaj
220 g porcukor
250 g liszt
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
150 g étcsokoládé
1,25 dl vörösbor
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
Mázhoz:
10 ek vörösbor
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
250 g porcukor
kandírozott gyümölcs (én vörös áfonyát használtam)

A vajat kihabosítom a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tojás összekeverem a felaprított csokoládéval, a vörösborral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd hozzászitálom a sütőporral elkevert lisztet. Ezt a keveréket hozzáadom a vajas részhez. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. A mázhoz való alapanyagokat összekeverjük és a kihűlt süteményre öntjük. Nem baj, ha tocsog benne, annál jobb lesz. Díszítjük kandírozott gyümölccsel.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr7114302683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása