Tegnap egy szülinapra mentünk, és gondoltam kétféle sütit viszek. Legyen egy izgalmas vörösboros szelet a nagyoknak és óriás, csupa csokis keksz a kicsiknek.
Vörösboros szelet
250 g puha vaj
220 g porcukor
250 g liszt
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
150 g étcsokoládé
1,25 dl vörösbor
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
Mázhoz:
10 ek vörösbor
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
250 g porcukor
kandírozott gyümölcs (én vörös áfonyát használtam)
A vajat kihabosítom a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tojás összekeverem a felaprított csokoládéval, a vörösborral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd hozzászitálom a sütőporral elkevert lisztet. Ezt a keveréket hozzáadom a vajas részhez. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. A mázhoz való alapanyagokat összekeverjük és a kihűlt süteményre öntjük. Nem baj, ha tocsog benne, annál jobb lesz. Díszítjük kandírozott gyümölccsel.