Már több napja sütök-főzök, készülök a Karácsonyra. A szép pillanatokat kicsit beárnyékolja, hogy Annának kötőhártya gyulladása és közel 40 fokos láza volt. Emellett köhög, és taknyos. Csak idő kérdése, mikor dönt le minket is a lábunkról ez a jó kis gyerekbetegség, amit ők pár nap alatt kihevernek, de mi minimum egy hétig szenvedni fogunk tőle. De bizakodom, és nyomom a vitaminokat.
Apukám azt mondta igyunk sok pálinkát, ha nincs más lehet ezt is kipróbálom....
A bejgliket megsütöttem, a mézeskalácsokat kidíszítettük. Elkészítettem a datolyás golyókat, aminek a receptjét már leírtam nektek.
Én ritkán eszem gyümölcskenyeret, nem is nagyon szeretem, de kikísérleteztem egy hasonló receptet, és olyan finomságokat tettem bele, amit mi szeretünk.
Hozzávalók:
6 db tojás
200 g vaj
160 g porcukor
2 narancs reszelt héja és 8 ek narancs leve
150 g liszt
75 g darált mandula
2 tk. sütőpor
100 g szeletelt mandula
100 g asztalt áfonya
100 g darabolt étcsokoládé
A csoki bevonathoz:
300 g étcsoki- tejcsoki vegyesen
darált mandula díszítésnek
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazzuk, kilisztezzük a sütőformát.
A tojásokat kikeverjük a cukorral ,majd az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Belekeverjük a narancshéjat és a levet is. Beleszórjuk a keverékbe a lisztet, sütőport, a darált mandulát, majd a legvégén jön bele az áfonya, a szeletelt mandula és az apróra vágott csoki. A formába öntjük és 30 percig sütjük. Ha készen van, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a csokiöntetet. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, hozzáadunk pár evőkanál olajat és jól elkeverjük. Egy rácsra tesszük a koszorút és rácsorgatjuk a csokit. Megszórjuk mandulával és hideg helyen hagyjuk pihenni.
Jó étvágyat és Boldog Ünnepeket mindenkinek!