Annával készült

Császármorzsa

2020. május 08. - annavalkeszult

A császármorzsának többféle verzióját ismerem, de az a kedvencem, ami nagyobb darabokból áll, és nyakon van öntve jó sok baracklekvárral. Nem lehetett azt mondani, hogy a kutyának sem kellett.

unnamed_40.jpg

Hozzávalók:
3 tojás
20 g porcukor
130 ml tej
100 g liszt
1 csipet só
40 g, vaj
4 ek kristálycukor
Tetejére baracklekvár

Elkészítése:
A tojás fehérjét habbá verem. A sárgáját kihabosítom a porcukorral, majd hozzáadom a tejet, lisztet és a sót. Beleforgatom a fehérjehabot, és kész a tészta.
Két evőkanál vajat felolvasztom egy fém serpenyőbe. Fontos, hogy olyanba tegyétek, amit be lehet tenni a sütőbe. Beleöntöm a masszát a serpenyőbe és közepes lángon sütöm kb. 2 percig, amíg egy picit látjátok, hogy stabilabb a szerkezete. Ha ez megvan, mehet be a sütőbe 180 fokra 8 percre. Kivesszük, visszatesszük a tűzhelyre, megszórjuk 3 ek. kristálycukorral, és egy gyors mozdulattal megfordítjuk, és nagyobb darabokra szaggatjuk a tésztát, hogy mindenhol megpiruljon kicsit. Baracklekvárral kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr1415672536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása