Annával készült

Kakaós kalács

2019. április 17. - annavalkeszult

Kicsit megkésve, de elkezdtem a húsvéti készülődést. Elsőre egy kakaós kalácsot sütöttem, ami akkora lett mint egy ponty, és olyan tökéletes, hogy nincsenek rá szavak. Vajjal, lekvárral nagyon finom reggeli. 

 73dc2b29-4d58-4ea1-8518-57f3b1edcaeb.JPG

Hozzávalók:
500 g finomliszt
100 g rétesliszt
3 dl tej
25 g élesztő
3 ek. porcukor
csipet só
50 g vaj
1 tojás
30 g cukrozatlan kakaópor
1 tojássárgája a kenéshez

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A kétféle lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojást és a maradék tejjel kidagasztjuk. Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat, hogy szép hólyagos legyen. A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport egy kis vízzel elkeverjük és az egyik tésztarészhez dolgozzuk. Külön tálba meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük mindkét részt.
A megkelt tésztákat lisztezett deszkára borítjuk és egyforma nagyságúra nyújtjuk. A fehér tésztára tesszük a kakaósat és feltekerjük.
A kalácsot egy sütőpapírral fedett nagy tepsire tesszük és letakarva tovább kelesztjük. Számoljuk vele, hogy óriásira nő. Lekenjük a felvert tojássárgájával, és 180 fokon 15 percig, majd 165 fokon 20 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr7214764990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása