Kb. 16 évvel ezelőtt a férjem egy évig Hollandiában tanult, és én is többször meglátogattam. Sok magyar volt kint, így nagyon jó volt a társaság. Volt egy lány, aki egyszer készített dobálós sütit, ami annyira finom volt, és egyszerű, hogy akkor elkértem a receptet, amit azóta őrzök. Ez az a süti amit senki sem tud elrontani, bármit "dobálhatunk a tetejére. Szépen elhelyezve vagy hanyagul teleszórva, a tészta lehet sima vagy kakaós. Mindegy, a variációknak csak a képzelet szab határt.
Nagyon sokáig friss marad, kávéhoz, uzsonnára vagy az utolsó pillanatban érkező vendégeknek is tökéletes
Ma egy nagyon letisztult, egyszerű változatot csináltam, nem cifráztam túl.
Hozzávalók:
250 g vaj
250 g porcukor
250 g liszt
5 tojás
2 ek. olvasztott vaj
3 ek. kristálycukor
Tetejére tetszés szerinti gyümölcsök, magvak, csokireszelék
(Ha kakaós piskótát szeretnétek, akkor 50 g cukrozatlan kakaópor kell hozzá, így a liszt 200 g lesz)
A vajat habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a tojássárgákat és a lisztet. A tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan összeforgatom a két keveréket. A tetejére teszem az ízlés szerinti hozzávalókat. Vigyázzunk ne tömjük nagyon meg, mert eláztatjuk a tésztát! Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbáig. Még melegen megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a kristálycukorral.