Évek óta a nagy kedvencünk. Az a legnagyobb veszélye, hogy ha nem teszem el jó messzire, akkor sajnos képes vagyok befalni az egészet.
Hozzávalók (kb. 25 db kekszhez)
150 g csokoládé (ét-tej csokoládé, ki mit szeret)
2 narancs reszelt héja
120 g finomliszt
1 csipet só
30 g cukrozatlan kakaópor
1 tk. sütőpor
80 g vaj
75 g barna cukor
25 g porcukor
1 tojás
2 ek. tej
Forgatáshoz kristálycukor, porcukor
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Összekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport és a csipet sót. Egy másik tálban a puha vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk tojást és a megolvadt, kihűlt csokit. A végén beleforgatjuk a lisztes keveréket és hozzáadjuk a tejet.
A tésztát minimum 2 órára a hűtőbe tesszük.
24-25 darab golyót formázunk belőle, és először kristálycukorba, majd porcukorba forgatjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon 10-12 percig sütjük. A tepsin egymástól kicsit messzebb helyezzük a golyókat, mert szét fognap terülni. Mikor kivesszük még nagyon puhák lesznek, várjuk meg míg kihűlnek.