Annával készült

Áfonyás muffin

2020. március 06. - annavalkeszult

Mitől lesz puha a muffin? Ugye feltettétek már magatoknak ezt a kérdést. 
A sok éves tapasztalat alapján arra jutottam, hogy a zsiradék mennyisége és a joghurt/ tejföl jelenléte a kulcs.
A mostani egy áfonyás muffin, amit e fenti elvek szerint készítettem el.

img-0429.jpg

Hozzávalók 12 darabhoz:
350 g liszt
200 g cukor
150 g áfonya
1 pohár joghurt
1 dl olaj
3 tojás
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
csipet só

Elkészítés:
Kibélelek 12 muffin formát papírkapszlikkal.
A tojásokat kihabosítom a cukorral, hozzáadom a reszelt citrom héját, a joghurtot és az olajat. Egy másik tálba összekeverem a lisztet a sót és a sütőport. A kettőt összeöntöm és óvatosan beleforgatom a megmosott áfonyát
A tésztát egyenletesen eloszlatom a kapszlikban és mehet a sütőbe 25 percre 180 fokra.. 




A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr3215507572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása