Mitől lesz puha a muffin? Ugye feltettétek már magatoknak ezt a kérdést.
A sok éves tapasztalat alapján arra jutottam, hogy a zsiradék mennyisége és a joghurt/ tejföl jelenléte a kulcs.
A mostani egy áfonyás muffin, amit e fenti elvek szerint készítettem el.
Hozzávalók 12 darabhoz:
350 g liszt
200 g cukor
150 g áfonya
1 pohár joghurt
1 dl olaj
3 tojás
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
csipet só
Elkészítés:
Kibélelek 12 muffin formát papírkapszlikkal.
A tojásokat kihabosítom a cukorral, hozzáadom a reszelt citrom héját, a joghurtot és az olajat. Egy másik tálba összekeverem a lisztet a sót és a sütőport. A kettőt összeöntöm és óvatosan beleforgatom a megmosott áfonyát
A tésztát egyenletesen eloszlatom a kapszlikban és mehet a sütőbe 25 percre 180 fokra..