Itthon vagyunk már napok óta, és a helyzet nem teszi lehetővé, hogy elugorjunk egy jó kis szülinapi vacsira és rendeljünk egy tortát. Így mindkettőt magamnak gyártottam, meg persze a család többi tagjának. HA at szeretném, hogy Anna is egyen belőle, biztosra kellett mennem Két alapanyag, amiből nagyon sokat meg tud enni: a mascarpone és a mák.
Most a torta receptjét osztom meg veletek.
Hozzávalók ( 8 szeletes tortához):
Tésztához:
100 g darált mák
3 db tojás
30 g liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1 kk. fahéj
80 g porcukor
130 g margarin
1/2 dl tej
Krémhez:
500 g mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
150 g porcukor
1,5 dl narancslé
2 ek reszelt narancs héj ( ez kb. 2 narancs héja és leve)
1/2 dl pálinka
Díszítésnek narancshéj
A tésztával kezdem. A tojásokat kettéválasztom. A fehérjét habbá verem. a sárgáját elkeverem a cukrokkal, fahéjjal, a tejjel és a vajjal. A sárgáját tartalmazó keverékhez adom a lisztet, sütőport és a mákot. Majd óvatosan beledolgozom a tojásfehérjét is.
Kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszek és 180 fokon tűpróbáig sütöm.
A krém: A hozzávalókat kézi robotgéppel alaposan kikeverem. A narancslevet utoljára adom hozzá, folyamatosan, kis adagokban és ellenőrzöm, hogy ne legyen folyós, hanem kenhető állagú maradjon.
Ha kihűlt a piskóta, kettévágom és megtöltöm a krémmel, de óvatosan, mert a külsejére is jutni kell.
Felvágásig hűtőbe tárolom.