Igazi retro kaja. Előítélet, fintorgás, régi lisztes rántásról szóló emlékek.
Nálunk is ez a helyzet zöldborsófőzelék tekintetében. Illetve csak a férjem részéről, én alapvetően főzelékpárti vagyok. De azt gondolom, hogy ez a mostani ízvilág és elkészítési mód, még a legszilárdabb ellenállást is képes lesz megdönteni. Próbálkozom...
Hozzávalók 2 és fél adaghoz (Anna miatt számoltam így)
De ha mindenből dupla adagot vesztek, akkor egy négytagú család jóllakik.
500 g zöldborsó (lehet fagyasztott is)
200 ml víz
1,5 púpozott ek. keményítő
100 ml tej
1 púpozott ek. natúr joghurt
1 nagy csokor aprított petrezselyem
só, bors
3 ág friss aprított mentalevél
3-4 percig főzzük a zöldborsót, majd szedjük ki a felét és a tejjel, a keményítővel és a petrezselyem felével botmixerrel turmixoljuk össze. Majd öntsük vissza a keveréket a lábosba az egész zöldborsókhoz. Tegyük hozzá a joghurtot, a maradék petrezselymet, a mentát , sózzuk, borsozzuk és készen is van.
Hallgassunk közbe a 80' évek slágereit.