Régóta keresem a jó citromkenyér receptet. Olyan tésztát szerettem volna elérni, ami jó citromos, szaftos és még másnap is puha. Szerintem megtaláltam a kedvencemet, amit szeretettel meg is osztok veletek. Gyerekekkel könnyű elkészíteni, minden munkafázisba bevonhatók.
Hozzávalók:
(21x11 cm-es kenyérsütő forma)
160 g margarin
160 g porcukor
2 zacskó vaníliás cukor
3 db tojás
50 ml tej
2 db citrom reszelt héja
200 g liszt
1 zacskó sütőpor
csipet só
Cukormáz, díszítés:
100 g porcukor
1 db citrom leve
1 db gránátalma
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, a tejet és a citrom héját, majd összedolgozzuk. A keverékhez adjuk a lisztet, sütőport és a csipet sót. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. A tésztát hagyjuk 20 percig hűlni, kivesszük a formából. A porcukrot összekeverjük a citromlével, majd a sütire öntjük és gránátalmával díszítjük.