Annával készült

Citromkenyér

2018. február 11. - annavalkeszult

Régóta keresem a jó citromkenyér receptet. Olyan tésztát szerettem volna elérni, ami jó citromos, szaftos és még másnap is puha. Szerintem megtaláltam a kedvencemet, amit szeretettel meg is osztok veletek. Gyerekekkel könnyű elkészíteni, minden munkafázisba bevonhatók. 

21b15191-0675-4e84-a2ae-8ba8b6977da1.JPG

Hozzávalók:
(21x11 cm-es kenyérsütő forma)

160 g margarin
160 g porcukor
2 zacskó vaníliás cukor
3 db tojás
50 ml tej
2 db citrom reszelt héja
200 g liszt
1 zacskó sütőpor
csipet só


Cukormáz, díszítés:
100 g porcukor
1 db citrom leve
1 db gránátalma

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, a tejet és a citrom héját, majd összedolgozzuk. A keverékhez adjuk a lisztet, sütőport és a csipet sót.  Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. A tésztát hagyjuk 20 percig hűlni, kivesszük a formából. A porcukrot összekeverjük a citromlével, majd a sütire öntjük és gránátalmával díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr7013655832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása