Kint esik a hó, repkednek a mínuszok, Anna itthon, nincs kedvünk az orrunk hegyét sem kidugni.
Elkapott a nosztalgia, és eszembe jutott, mikor vasárnaponként jöttünk ide nagyszüleimhez ebédelni és a nagymamám mindig isteni piskótatekercset készített. Nagypapám segített neki kihabosítani a tojásokat. Ő még kézzel habosított, nekem már van hozzá gépem. Nem is lennék képes olyan sokáig, kitartóan habot verni, leszakadna a kezem.
A mama mindig baracklekvárral készítette, én Nutellával.
Hozzávalók:
6 db tojás
220 g kristálycukor
2 ek. olaj
1 zacskó sütőpor
csipet só
2 tk vaníliaaroma
230 g liszt
250 g habtejszín
2 ek. Nutella
2 db Nussini (de lehet más csokis nápolyi is, de akár Kinder Bueno is mehet bele.)
A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat, vaníliaaromát, a sót, végül beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és 180 fokon 20 percig sütjük. A kész piskótát egy konyharuhára teszem. A sütőpapírt még nem veszem le! Megszóróm porcukorral és feltekerem, kihűlésig pihentettem. Elkészítjük a tölteléket. Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzáadjuk a 2 evőkanál Nutellát és az apróra vágott nápolyit. Ha kihűlt, kitekerem, megkenem a krémmel, és szorosan visszatekerem, már csak a konyharuhába, a sütőpapír nélkül. 1-2 órát pihentetem és szeletelhetjük is.