Annával készült

Különleges piskótatekercs

2018. február 27. - annavalkeszult

Kint esik a hó, repkednek a mínuszok, Anna itthon, nincs kedvünk az orrunk hegyét sem kidugni. 
Elkapott a nosztalgia, és eszembe jutott, mikor vasárnaponként jöttünk ide nagyszüleimhez ebédelni és a nagymamám mindig isteni piskótatekercset készített. Nagypapám segített neki kihabosítani a tojásokat. Ő még kézzel habosított, nekem már van hozzá gépem. Nem is lennék képes olyan sokáig, kitartóan habot verni, leszakadna a kezem.
A mama mindig baracklekvárral készítette, én Nutellával. 

unnamed_14.jpg
Hozzávalók:
6 db tojás
220 g kristálycukor
2 ek. olaj
1 zacskó sütőpor
csipet só
2 tk vaníliaaroma
230 g liszt
250 g habtejszín
2 ek. Nutella
2 db Nussini (de lehet más csokis nápolyi is, de akár Kinder Bueno is mehet bele.)

A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat, vaníliaaromát, a sót, végül beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és 180 fokon 20 percig sütjük. A kész piskótát egy konyharuhára teszem. A sütőpapírt még nem veszem le! Megszóróm porcukorral és feltekerem, kihűlésig pihentettem. Elkészítjük a tölteléket. Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzáadjuk a 2 evőkanál Nutellát és az apróra vágott nápolyit. Ha kihűlt, kitekerem, megkenem a krémmel, és szorosan visszatekerem, már csak a konyharuhába, a sütőpapír nélkül. 1-2 órát pihentetem és szeletelhetjük is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr4513702670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása