Nyakunkon a a Húsvét, kicsit lehet, hogy el is késtem. Azonban, ha répatortát akartatok sütni, csak ezt a verziót próbáljátok ki. Most készítettem először, egyenesen a kamera előtt, és bevallom izgultam, hogy nehogy befuccsoljon a jól kigondolt receptem.
Nem azért, mert én csináltam, de tényleg szuper lett! Puha a piskóta, lágy a krém, és ha megvárjátok, hogy megdermedjen (nem úgy mint én), akkor csodásan néz ki. Ha nincs otthon marcipán répátok, bármi más dekorációt elbír.
Hozzávalók:
350 g sárgarépa (megpucolva számolom)
100 g dió
4 db tojás
1 zacskó sütőpor
150 g finomliszt
150 g rétesliszt
1,5 dl napraforgóolaj
300 g barna cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 csipet só
Krémhez:
500 g mascarpone
100 g krémsajt
50 g margarin
1 zacskó vaníliás cukor
1 db citromhéja
200 g porcukor
Először essünk túl a legrosszabb részen: Pucoljuk meg a répákat és kis lyukú reszelőn reszeljük le. Ha ezzel megvagyunk, már csupa jó dolog fog következni. Pirítsuk meg a diót és kihűlés után aprítsuk fel. Egy tálba keverjük össze a liszteket, a fahéjat, a sütőport és a sót. Egy másik tálba robotgéppel keverjük habosra a tojásokat a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá az olajat.A két keveréket öntsük össze, és a végén keverjük bele a diót és a sárgarépát. Öntsük a keveréket egy sütőpapírral bélelt tortaformába és süssük 40-45 percig 180 fokon. Két formába is önthetjük, és akkor nem kell a kettévágással bajlódni.
Elkészítjük a krémet: A vajat kihabosítjuk a cukrokkal, majd hozzákeverjük a mascarponét, a krémsajtot, és belereszeljük a citrom héját. A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük krémmel, majd a külső részét is bőven megkenjük. Pár órára hideg helyre tesszük.