Nagyon rákattantam a pitékre, imádom a tésztájukat, és nagyon bejön, hogy sokféleképpen variálható. Tegnap két félét készítettem. Csokihabosat és fehércsokis-mascarponést. A díszítést mindenki kedvére variálhatja. Én málnát szerettem volna, de nem kaptam sehol frisset.
Hozzávalók: 4 kis piteformához:
Nekem marad még tészta és krém is, úgyhogy még egy pite kijön belőle, de nekem nem volt több formám, így a krémet magában ettem meg.
Pite tészta:
130 g vaj (+ a kikenéshez)
100 g porcukor
250 g finomliszt
2 db tojássárgája
csipet só
2 ek hideg víz
Fehércsokis-mascarponés krém:
70 g fehér csokoládé
1 db tojás
250 g mascarpone
40 g porcukor
Csokihabos krém:
100 g étcsokoládé
1db tojás
30 g porcukor
125 g habtejszín
A vajat kihabosítjuk a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a két tojássárgáját, a vizet és hozzászitáljuk a lisztet. Összedolgozzuk és hűtőben pihentetjük minimum 30 percig.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és a kivajazott-kilisztezett piteformába egyengetjük.
Elkészítjük a krémeket:
A fehér csokishoz először megolvasztjuk a csokit, félretesszük. A mascarponet kézi robotgéppel elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával. Hozzákeverjük az olvasztott csokit, majd végül óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Az étcsokis krémhez, először megolvasztjuk a csokit, félretesszük. A tojássárgáját vízgőz fölött kézi habverővel fehéredésig keverjük.. Levesszük a tűzről és tovább keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a felolvasztott étcsokit, a felvert tojásfehérjét és végül a kemény habbá vert tejszínt.
Beleadagoljuk a piteformákba a krémeket, picit várunk vele, hogy dermedjenek és akkor már könnyen díszíthetjük.