Szülinapon voltunk, ilyenkor, ahogy már írtam én vagyok a sütifelelős.
Ki is találtam, hogy mivel készülök. Palacsinta tortát sütök, mert az könnyű, és mindenki imádja a palacsintát, pláne, ha le van öntve csokival.
Apa elvitte Annát több órára programozni, így gondoltam pikk pakk készen leszek, mert ezt nem mertem vele bevállalni, pláne, hogy megenné a palacsintákat, mielőtt elkezdeném rétegezni.
Tésztát bekevertem, pihentettem. A lakásban 30 fok. Nem baj, én ezt már kitaláltam. Összesen kb. 20 palacsintát kell készíteni, hogy egy jó magasságú torta legyen belőle. Kisütöttem, betöltöttem, leburkoltam, hűtöttem. Hát nem pikk-pakk, az tuti. Egyébként normális nő, ha elviszik egy kicsit a gyereket, akkor felteszi a lábát, és szarik a világra. De én nem!
Reggel indulás a buliba. Apa kezébe a torta, és most jön a legjobb rész. Tortatartó alja elválik, torta pofára esik, apa megijed, én ordítok egy nagyot, gyerek sír. De sebaj, nálunk minden patyolat, állandóan felmosok. Ügyesen torta megfordítása, visszahelyezése, és a maradék krémmel való kiigazítása. (Még szerencse, hogy gondosan eltettem a hűtőbe.) Közben síró gyerek megnyugtatása, és anyázó apuka visszatartása attól, hogy feljelentse a tortatartó gyártó céget. Torta odaér a kerti partyra, és el is fogy. Ha nem makulátlan a kinézete, azt most nézzétek el nekem, én mindent megtettem.
Hozzávalók:
150 g vaj
700 ml tej
6 tojás
200 g liszt
70 g cukrozatlan kakaópor
100 g kristálycukor
1 l habtejszín
csokiborításhoz:
200 ml főzőtejszín
45 g kristálycukor
140 g csokoládé
30 g vaj
porcukor a tetejére
Megolvasztom a vajat mikróban, és langyosra hűtöm. Felforralom a tejet, majd azt is langyosra hűtöm.
Egy tálba kikeverem a tojást a cukorral, majd hozzá szitálom a lisztet és a kakaóport.. Apránként hozzáadom a lehűtött vajat és tejet. Alaposan elkeverem. Én átszűrtem, hogy tuti selymes legyen. Kicsit pihentetem.
Kisütöm a palacsintát, kb. 20 db-nak kell lenni. Megvárom még lehűlnek, csak akkor kezdem habbá verni a tejszínt. Rétegezem. Palacsintával kezdek és palacsintával zárok. Hűtőbe pihentetem 2-3 órát, hogy álljon össze a torta. Felmelegítem a főzőtejszínt a cukorral és még forró, beleöntöm az apróra vágott csokit és a vajat. Alaposan elkeverem. Ezt is langyosra hűtöm. Ha jó a hőmérséklet, ráöntöm a tortára és egyenletesen eloszlatom, hogy az oldalára is jusson. Tálalásig hűtőben tartom. Felvágás előtt megszórom porcukorral.