Annával készült

Karamellás-sós brownie

2018. június 04. - annavalkeszult

Ha ettől nem kaptok cukorsokkot, akkor semmitől. Ha ezzel nem számolunk, akkor ISTENI, csupa nagybetűvel. Anna hosszú perceken keresztül bontogatta a karamellát erőszakosan, ragaszkodva a néhol odaragadt papírhoz. De nyugalom, nem készítettem papírdarabos süteményt. A kellő időben eltávolítottam mindegyik karamellről a nem oda illő részecskéket.
Mindenki falta, olyan is, aki amúgy nem eszik édességet. Hát ez a legnagyobb elismerés.

img-2059.JPG

 

Hozzávalók:
175 g olvasztott vaj
200 g kristálycukor
110 g barnacukor
3 tojás
1 tk. vanília aroma
190 g liszt
30 g cukrozatlan kakópor
1 csipet só
90 g apróra vágott csokoládé
500 g karamella
tetejére:
300 g karamella
50 ml főzőtejszín
Durva szemcsés tengeri só a tetejére

Sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy kb. 20x30-as tepsit sütőpapírral. Egy tálba keverjük össze az olvasztott vajat, a kristálycukrot és a barnacukrot. Adjuk hozzá a vaníliaaromát és a tojásokat. Ha homogén lett, szitáljuk hozzá a lisztet,a kakaóport és a sót. Majd mehet bele az apróra vágott csoki. Forgassuk össze és a fele massza mehet a tepsibe. Az 500 g karamellát szorosan egymás mellé helyezve rápakolom, és mehet rá a másik fele. 45 percig sütjük. 10 perc pihentetés után megcsináljuk a karamellkrémet a tetejére. A tejszínt és a karamellt kb 2 percig mikrózzuk, ha eléggé felolvadt, alaposan elkeverjük és mehet a brownie tetejére. Durva szemű tengeri sóval megszórjuk a tetejét.
20 percet állni hagyjuk mielőtt szeleteljük. A karamell még lágy és folyós,ha hűtőbe tesszük, kicsit megdermed és keményebb. Nem tudom melyik verzió jobb!



A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr5614021682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása