Addig érdemes ezt a desszertet elkészíteni, amíg tart az eperszezon. Ideális egy könnyű vacsora után, de barátoknak is készíthető egy nagyobb tálba, megemelt mennyiségű alapanyagok hozzáadásával.
Hozzávalók két adaghoz:
200 g eper
250 g mascarpone
50 g porcukor
2 tojás
2 kifli
2 dl tej
1 tk. vaníliaaroma
darált mák, porcukorra elkeverve
Az epret, alaposan megtisztítjuk, félbevágjuk.
A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a vaníliaaromát. Langyosra hűtjük. Átforgatjuk benne a feldarabolt kifliket, majd rászórjuk a sok-sok mákot.
A mascarponét kézi robotgéppel felverjük a cukorral és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a habbá vert fehérjét is.
Rétegezzük: eper-Mascarpone krém és jó sok mákos kifli a tetejére.