Annával készült

Mákos guba desszert

2018. június 05. - annavalkeszult

Addig érdemes ezt a desszertet elkészíteni, amíg tart az eperszezon. Ideális egy könnyű vacsora után, de barátoknak is készíthető egy nagyobb tálba, megemelt mennyiségű alapanyagok hozzáadásával.

img-2079.JPG

Hozzávalók két adaghoz:
200 g eper
250 g mascarpone
50 g porcukor 
2 tojás
2 kifli
2 dl tej
1 tk. vaníliaaroma
darált mák, porcukorra elkeverve

Az epret, alaposan megtisztítjuk, félbevágjuk.
A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a vaníliaaromát. Langyosra hűtjük. Átforgatjuk benne a feldarabolt kifliket, majd rászórjuk a sok-sok mákot.
A mascarponét kézi robotgéppel felverjük a cukorral és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a habbá vert fehérjét is.
Rétegezzük: eper-Mascarpone krém és jó sok mákos kifli a tetejére.


A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr8414024558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása