Igen, tudom: eperfüggő vagyok. De mentségemre legyen mondva, hogy rövid ideig tart az eperszezon, nem sokáig élvezhetem.
Reggel benéztem a hűtőbe, és ott figyelt egy rég elfelejtett banán. Barna volt és kicsit összement, puhább volt, mint mikor először a kezeim közé került, de pont jó ahhoz, hogy szuper reggelit készítsek a férjemnek. Van itthon házi eperlekvár, meg persze friss eper, és még 15 percet is le tudok csípni a reggeli kapkodásból.
Hozzávalók 1 adaghoz, ami 3 palacsintát jelent:
1 banán
2 tojás
50 g liszt
A banánt villával összetöröm, és hozzákeverek egy egész tojást és a másik sárgáját. Hozzáadom a lisztet, majd a megmaradt fehérjét habbá verem, amit óvatosan beleforgatok a masszába.
Egyenként egy palacsintasütőbe halmozom a masszát, és mindkét oldalt kis hőmérsékleten megsütöm. A rétegek közé lekvárt és epret teszek, és a tetejére is bőven kerül mindkettőből. Fehércsokival spékeltem meg a tetejét.