Nagy fába vágtam a fejszémet, annak ellenére, hogy már többször jutottam ilyen elhatározásra.
Mindig problémám volt a súlyommal, és sokszor elértem a kitűzött célokat fogyás tekintetében, de sajnos mindig elgyengültem, és minden kezdődött előlröl.
De most felszívtam magam és nem adom fel, egyrészt magam miatt, másrészt Anna miatt, mivel mindenben engem utánoz, és ezért nagyon fontosnak tartom, hogy az anyuka mindig jó formában legyen, és jó példával járjon elő.
A későbbiekben igyekszem az egészséges süteményeket előtérbe helyezni, mert nem akarok lemondani a finomságokról és a blogot is folytatni szeretném. Remélem találtok így is kedvetekre való finomságokat!
Persze egy-egy alkalomra, kérésre fogok hagyományos, kicsit kalóriadúsabb édességeket is készíteni.
A mostani finomság nagyon hamar megvan, és garantáltan cukormentes. Még a férjem is szerette, pedig nála a csokis-marcipános sütinél kezdődik minden.
Hozzávalók 10 szelethez:
1 db érett banán
1 db alma
1 ek méz
2 ek. étolaj
1/2 tk fahéj
1 tk. vaníliaaroma
100 g dió
50 g mazsola
70 g aszalt vörösáfonya
120 g zabpehely
Egy tálba összetörjük a banánt és héjával együtt hozzáreszeljük az almát. Hozzáadjuk a mézet, az olajat, fahéjat és a vaníliaaromát. A diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és ha kihűlt, apróra daráljuk. Az aszalt vörös áfonyát és a mazsolát összevágjuk, hozzáadjuk az aprított diót és a zabpelyhet.
A száraz és a nedves alapanyagokat összevegyítjük és jól elkeverjük.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 20x20-as) nyomkodjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha kihűlt, akkor szeleteljük.