Ha szeretitek a dobos torta tetejét lelopkodni, akkor ez a ti rágcsálnivalótok, szezámmaggal és aszalt áfonyával megspékelve.
Vigyázat, abbahagyhatatlan!
Hozzávalók:
220 g kristálycukor
60 g aszalt áfonya
60 g szezámmag
Az előkészület nagyon fontos, mert az adott pillanatban gyorsan kell dolgoznunk! Fokozott óvatossággal kezdjetek neki, mert az égetett cukor veszélyes, úgyhogy semmi kapkodás, mert nagyon megégethetitek magatokat!
Felaprítjuk a kimért áfonyát, és a szezámmaggal összekeverjük, majd félretesszük. Egy nagy méretű fa vágódeszkát leterítünk sütőpapírral és mellé készítünk egy ugyanakkora darabot, valamint egy nyújtófát. A cukrot közepes lángon, egy evőkanál víz hozzáadásával kezdjük karamellizálni. Folyamatosan kevergessük, hogy ne égjen le! Ha már folyóssá vált és kezd barnulni, borítsuk bele a szezámmagos keveréket, és villámgyorsan keverjünk rajta párat. Határozott mozdulattal öntsük a sütőpapírra, majd a másik papírral fedjük le, és a nyújtófával lapítsuk a masszát nagyon vékonyra. Várjuk meg,amíg teljesen kihűl, húzzuk le a felső papírréteget és törjük el a cukrot tetszés szerint.