Annával készült

Szezámmagos ropogós aszalt áfonyával

2018. június 27. - annavalkeszult

Ha szeretitek a dobos torta tetejét lelopkodni, akkor ez a ti rágcsálnivalótok, szezámmaggal és aszalt áfonyával megspékelve.
Vigyázat, abbahagyhatatlan!


unnamed_1_7.jpg

Hozzávalók:
220 g kristálycukor
60 g aszalt áfonya
60 g szezámmag

Az előkészület nagyon fontos, mert az adott pillanatban gyorsan kell dolgoznunk! Fokozott óvatossággal kezdjetek neki, mert az égetett cukor veszélyes, úgyhogy semmi kapkodás, mert nagyon megégethetitek magatokat!
Felaprítjuk a kimért áfonyát, és a szezámmaggal összekeverjük, majd félretesszük. Egy nagy méretű fa vágódeszkát leterítünk sütőpapírral és mellé készítünk egy ugyanakkora darabot, valamint egy nyújtófát.  A cukrot közepes lángon, egy evőkanál víz hozzáadásával kezdjük karamellizálni. Folyamatosan kevergessük, hogy ne égjen le! Ha már folyóssá vált és kezd barnulni, borítsuk bele a szezámmagos keveréket, és villámgyorsan keverjünk rajta párat. Határozott mozdulattal öntsük a sütőpapírra, majd a másik papírral fedjük le, és a nyújtófával lapítsuk a masszát nagyon vékonyra. Várjuk meg,amíg teljesen kihűl, húzzuk le a felső papírréteget és törjük el a cukrot tetszés szerint. 



A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr8614061933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása