Bölcsibe menet minden reggel benézünk a cukrászdába, ahol Anna megállapítja, hogy nagyon szereti a fagyit. DE csak a csokisat, és hazafelé menet ne felejtsek el venni neki egy gombóccal, szigorúan tálkában, műanyag kanállal. Integetünk a fodrászszalonba, ahol minimum 10 percig nézünk egy festést, vagy egy hajvágást. Elhaladunk a játszótér mellett, ahova néha bemegyünk mindent kipróbálni, ezért is késünk el rendszeresen. Beköszönünk a festékes bácsinak, akinek a boltját Anna mindig megcsodálja. Bekukkantunk a zöldséges bácsihoz, aki minden reggel egy banánnal engedi útjára Annát. Itt szoktunk venni sok-sok finom gyümölcsöt. Így voltam tegnap a cseresznyével is. Mivel olyan szép volt, sokat vettem, hogy sütibe is kerülhessen.
Hozzávalók:
50 g cseresznye, kimagozva
1 marék szeletelt mandulabél
15 g barna cukor
40 g vaj
A tésztához:
250 g liszt
120 g porcukor
100 g vaj
2 tojás
2 dl tej
1 tk. vanília aroma
1 csomag sütőpor
csipest só
A cseresznyét és a mandulát egy lábasba összemelegítjünk a vajjal és a barna cukorral. Mikor a vaj és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és egy kapcsos tortaforma aljába kanalazzuk.A vajat kézi robotgéppel kikeverjük a porcukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a tejet, és a vanília aromát. Beleszitáljuk a lisztet, és a sütőport. Összekeverjük a tésztát, és az elhelyezett cseresznyékre halmozzuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 55 percig sütjük. 10 percig pihentetjük. majd kikapcsoljuk a formát, egy tányérral lefedjük és óvatosan megfordítjuk a sütit.