Szerintem már említettem, hogy oda figyelek arra,hogy milyen sütiket egyek, valamint ilyenkor nyáron nem is kívánok mást, mint a gyümölcsös és könnyű édességeket.
Tegnap este még fürdetés előtt összedobtam ezt a könnyű tortácskát, és behoztam a kollégáknak.
Hozzávalók (cm-es tortaformához):
120 g darált zabkeksz
50 g olvasztott vaj
200 ml habtejszín
20 g zselatin fix
2 db őszibarack
100 g édesítőszer
250 g natúr joghurt
2 ek baracklekvár
A darált kekszet összekeverem az olvasztott vajjal, belenyomkodom a kapcsos tortaforma aljára és hűtőbe teszem, amíg elkészítem a krémet. A habtejszínt felverem, félidőben hozzáadom a zselatin fixet, és az édesítőszert. Ha elég kemény a hab, óvatosan hozzákeverem a joghurtot. Kiveszem a kekszalapot a hűtőből, vékonyan megkenem lekvárral, eloszlatom rajta a felvágott barackot, és ráöntöm a krémet. Éjszakára hűtőbe teszem, lekvárral és barackkal díszítem.