Ha pillanatok alatt szeretnétek egy szülinapi tortát elkészíteni a csokoládé szerelmesének, akkor ez a recept kell nektek.
Csak néhány hozzávalót kell beszerezni, és pikk-pakk össze is lehet rakni.
Hozzávalók (20 cm-es sütőforma, 8 szeletes):
180 g zabkeksz
5 ek vaj
350 g étcsoki
270 g tejcsoki
210 g habtejszín
Tetejére cukrozatlan kakaópor, gyümölcsök ízlés szerint
A kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük, és a sütőforma aljára nyomkodjuk. Vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokit és hozzáadunk 90 g felvert habtejszínt. Ráöntjük a kekszes alapra és 10 percet hideg helyen pihentetjük. Közben felolvasztjuk a tejcsokit és hozzáadunk 120 g felvert habtejszínt. Ez lesz a következő réteg. Minimum két órát hideg helyen hagyjuk állni. Tálalás előtt megszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Díszíthetjük csokiforgáccsal vagy gyümölcsökkel.