Anna egyik kedvenc színe a zöld. Nemrég a barátnőm ajánlott egy zöld sütit, amiben nincs ételszínezék, de mégis zöld lesz. Na vajon mitől?
Hozzávalók (21x28 cm-es tepsihez):
500 g darált háztartási keksz
250 g olvasztott vaj
250 g porcukor
szűk 1 dl tej
Kakaós részhez:
25 g cukrozatlan kakaópor
1 púpozott evőkanál áfonya lekvár
Zöld részhez:
30 ml zöld mandula aroma
Tetejére:
120 g olvasztott tejcsoki
2 ek. étolaj
A darált kekszet, a meleg tejet és az olvasztott vajat a porcukorral összegyúrjuk, majd 2 egyenlő részre osztjuk (500-500 g lesz).
Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a lekvárt, a másik feléhez a mandulaaromát. és átgyúrjuk.
Sütőpapírt teszünk a tepsibe és belenyomkodjuk először a kakaós alapot, majd a zöld réteget a kakaós tetejére. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, adunk hozzá 2 ek. étolajat és a mandulás rétegre simítjuk. Minimum egy órát dermesztjük, és éles késsel szeleteljük.