Ma van Valentin nap, ami ellopta a férjem névnapját. Hahaha...
Már ezért is megérdemel egy olyan sütit, amiben ötvözöm neki a csokit és a Tabasco-t. Anna keverte és sokat kóstolgatott közben, és el kell mondjam, hogy hiába lehet egy picit érezni a csípős ízt, de őt egyáltalán nem zavarja. Úgyhogy azt gondolom még így is gyerekbarát lett.
Hozzávalók:
Kekszes alaphoz:
150 g csokidarabos keksz
80 g olvasztott vaj
Krémhez:
250 g mascarpone
70 g tejföl
2 tojás
1 tojásfehérje
80 g porcukor
6 g vaníliás cukor
100 g étcsokoládé
1 nagy ek. cukrozatlan kakópor
2 tk Tabasco szósz
Elkészítés:
A kekszet aprítógépbe tesszük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.. Összekeverjük és belenyomkodjuk a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába. Hideg helyen pihentetjük, amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez a csokit vízgőz fölött felolvasztjuk. Az egész tojásokat és a tojásfehérjét kézi habverővel habosra keverjük a porcukorral és a vaníliacukorral. Belekeverjük a tejfölt, a mascarponét, a Tabasco-t és a kakaóport. Ha jól összekevertük, akkor hozzácsorgatjuk a kihűlt csokit és az egész krémet az alapra öntjük.
A formát alaposan körbetekerjük alufóliával és belerakjuk egy mélyebb tepsibe, amit megtöltünk vízzel, annyira, hogy 1/4-ig ellepje a formát, majd 180 fokon 45 percig sütjük.