Néha kedvem van csak úgy sütni. Nincsen semmi alkalom, de kedvem annál inkább. Kikapcsolódás, kellemes időtöltés. Annával természetesen.
Az elfogyasztás már nagyobb probléma, mert én nem akarok túl sokat enni, Bálint nem tömheti magába az egészet. Így ilyenkor kapnak a szomszédok, kap a család csak úgy.
Hozzávalók:
Piskótához:
350 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
120 ml olaj
230 ml tej
200 ml kávé
csipet só
260 g liszt
1 csomag sütőpor
65 g kakaópor
Krémhez:
220 puha vaj
120 g porcukor
10 evőkanál eperlekvár
Tetejére friss eper
A piskótához a cukrot, vaníliás cukrot, a tojásokat az olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, kávét. Végül hozzáöntjük a sütőporral, kakaóporral és a sóval elkevert lisztet.. A masszát egy 28- cm -es kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokon 45- 55 percig sütjük. Tűpróbáig!
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és 8 ek. lekvárt.
A megsült tortát kihűlt állapotban kettévágjuk és megkenjük 2 ek. eperlekvárral, majd a krém harmadával. Összeborítjuk a két lapot és kívülről is beborítjuk a tortát. Eperrel díszítjük.