Annával készült

Feketeerdő torta sütés nélkül

2019. március 11. - annavalkeszult

Vesztemre megalkottam azt a tortát, amit gyakorlatilag egy ültő helyembe meg tudnék enni. Persze ha nem számolnék a következményekkel, akkor tényleg meg is tenném.
Nem kell bekapcsolni a sütőt, nem kell izgulni a piskótáért. Egyszerűen elkészült és mindenki imádta.

0f685f29-83c4-4419-aa46-f859f6f0bb37.JPG

Hozzávalók: Hivatalosan 16 szeletes tortához, de 8 lesz belőle, mert olyan finom
Alaphoz:
250 g babapiskóta
2 dl tej
Csokis krémhez:
1 tasak csokis pudingpor
3 ek cukor
500 ml tej
Fehér krémhez:
500 g habtejszín
250 g mascarpone
60 g porcukor
1 zacskó zselatin fix
Egy üveg meggybefőtt (picit tegyünk félre díszítésnek)
1 zacskó csokidara


Egy kapcsos tortaforma aljára teszünk szorosan egymás mellé tejbe mártott piskótákat. Néhányat el kell törnünk, hogy teljesen lefedjük.
A csokipudingot a zacskón feltüntetett módon elkészítjük és egy kicsit hagyjuk hűlni.
A fehér krémhez, habbá verjük a habtejszínt, hozzáadjuk a cukrot és a mascarponét, és a zselatin fixet. Kézi habverővel alaposan elkeverjük, hogy szép homogén legyen. Egy kicsit félreteszünk, hogy a torta oldalát befedhessük vele.
A piskótára rétegezzük a csokikrém felét, arra a meggy felét elosztjuk, rákanalazzuk a mascarponés krém felét. Majd jöhet egy újabb réteg tejbe mártott piskóta, a maradék csokikrém, meggy és a mascarponés krém. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. 
Ha kiemeljük a tortaformából, a maradék fehér krémmel bekenjük az oldalát, megszórjuk a csokidarával és rátesszük a félretett szép meggyszemeket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr5814682478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása