Annával készült

Medvehagymás pogácsa

2019. április 01. - annavalkeszult

Megláttam egy nagy csokor medvehagymát a boltba és tudtam, hogy itt az idő, hogy pogácsát készítsek.
Most meg itt ülök fájó hassal, mert még melegem  betoltam 3 darabot. Nem volt okos ötlet.....

0fd0da82-5ed6-4bd6-966e-a8a0145de949.JPG

 

Hozzávalók:
500 g liszt
200 g vaj
1,5 dl tej
1 kk. kristálycukor
3 ek. tejföl
1 csokor medvehagyma
1 tojás sárgája
1 csapott ek. só+ 1 csipet az élesztőhöz

A langyos tejbe elkeverjük a cukrot és a csipet sót, majd hozzáadjuk az élesztőt. Amíg felfut, addig a több hozzávalót rakjuk össze. A liszthez adjuk a puha vajat, a tejfölt, a megtisztított, apróra vágott medvehagymát, a tojás sárgáját, a sót és végül hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, és egy könnyű tésztát kapunk. 40 percet letakarva, meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, egy lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat, bevágjuk a tetejüket és megkenjük tejfölös tojásfehérjével. Két nagy tepsi lesz belőle. 15 percig pihentetjük a tepsibe, közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 35 percet sütjük, addig míg a tetejük aranybarna nem lesz.
Várjátok meg, amíg kihűl!

A bejegyzés trackback címe:

https://annavalkeszult.blog.hu/api/trackback/id/tr3514732561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása