Imádom a galette tésztáját és, mint tudjátok az epret is. Így összehoztam a kettőt és ez lett belőle.
Hozzávalók:
150 g finomliszt
50 g rozsliszt
100 g hideg vaj
csipet só
1 ek tejföl
2 ek hideg víz
2 ek cukor
Epres töltelékhez:
500 g eper
5-6 levél friss bazsalikom
2 ek barna cukor
A liszteket és a sót összekeverjük, belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tejfölt, a vizet és a cukrot. Addig gyúrjuk a tésztát, még összeáll. 20 percre betesszük a hűtőbe. A tésztát kör alakúra nyújtjuk a sütőpapíron, a közepébe helyezzük a vékonyra felszeletelt epret, megszórjuk barna cukorral és a tészta szélét ráhajtogatjuk. Megkenjük egész tojással és bőven megszórjuk a tésztát barna cukorral. Nem baj, ha a gyümölcsökre is jut. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.