Mikor kitaláltam, hogy megsütöm ezt a vicces nevű édességet egy kiadós leves után vacsorára, Anna nagyon nevetett. Hát még akkor, mikor elmondtam neki, hogy egyébként "selyemsutty"-ként is hívjuk ezt a desszertet.
Úgy készül, mint a képviselőfánk, tehát égetett tésztáról beszélünk.
Hozzávalók:
(kb. 30-40 darab lesz belőle)
2 dl tej
4 cl narancslé
100 g vaj
150 g liszt
4 db tojás
Sütéshez étolaj
Szóráshoz porcukor
Ízlés szerint lehet Nutellával, lekvárral vagy tejszínhabbal enni
Elkészítés:
A tejet, narancslevet, vajat egy lábosban összemelegítem, forrás előtt leveszem a tűzről és beleöntöm a lisztet. Addig keverem, még a tészta elválik az edény falától. Kb. 5 percig hagyom hűlni, majd hozzáadom a tojásokat. Habverővel jól elkeverem.
Forró olajba két teáskanál segítségével beleszaggatom a tésztát, majd ha kisültek papírtörlőre szedem őket. Megszórom bőven porcukorral és ehetjük is.